20 decembrie 2020

Magia Albă și Neagră a Bahlei -Part II

În a doua parte, vă voi spune despre povestea magiei albe și negre, djinn și vrăjitorie.

Înainte de a vă spune  despre poveștiile despre magia albă și neagră și Jinn, vă voi spune din perspectivă realitatăți lui Jinn în conformitate cu Coranul și Hadith, și musulmanii Credința în existența lui Jinn și magia neagră. Sensul literal al djinului este de” a ascunde”. Cuvântul djinn a venit de la cuvântul “janna” care înseamnă “să te ascunzi “în arabă.

Jin și îngeri sunt creaturile supranaturale ale Atotputernicului Lui Dumnezeu. Spre deosebire de oameni, jinii sunt ființele invizibile, iar oamenii au o astfel de putere de a nu le vedea, sunt invizibili pentru ochiul liber. În Coran, Allah spune despre existența jinilor în diferite cazuri.

Jinilor li se cere, de asemenea, să se închine lui Allah așa cum o fac oamenii. Scopul lor de viață nu este foarte diferit de oameni, deoarece li se poruncește lui Allah să facă aceleași fapte bune ca și oamenii și se presupune că se supun și se închină și numai lui Dumnezeu „Allah”. La fel ca la oameni există două categorii mai largi, musulmanii și non-musulmanii, în mod similar la tineri există aceleași două divizii principale (musulmanii și non-musulmanii).

Viața jinilor este foarte asemănătoare cu cea a oamenilor, mănâncă, beau, se căsătoresc, au și copiii și chiar sunt instruiți și îndrumați la fel ca oamenii.

Jinii trăiesc în lumea paralelă cu oamenii și, deoarece aceștia trăiesc într-o dimensiune diferită, fluxul timpului este diferit. Prin urmare, durata de viață a jinilor este mult mai lungă decât a oamenilor, se spune că trăiesc în jur de 1000 până la 1500 de ani.

Un djinn are puterea de a parcurge distanțe mari la viteze extreme și are gândul de a trăi în zone îndepărtate, munți, mări, copaci și aer, precum și în case abandonate, în propriile comunități.

După ce voi vorbi despre djinn și istoria lor. Aș vrea să vorbesc dacă musulmanii cred în djinn și vrăjitorie? Da, cred în credința lui Jinn, pentru că este menționat în Coran. Ei sunt de obiciei invizibili pentru oameni, iar aceastea din urmă  nu le apar în mod clar.

Această credință în existența djinilor se datorează faptului că Allah a vorbit despre această creatură nevăzută în cartea divină Coran. Mulți musulmani cred că djinn există, în timp ce non-musulmanii au credință în existența lor, deoarece majoritatea musulmanilor citesc scriptura sacră trimisă de Allah și scriptura (Coranul) constă în toate realitățile adevărate ale acestei lumi.

Am citit undeva că djinn că pot lua diferite forme de la animale la ființe umane.

Sondajul a constatat, de asemenea, că acum mai mulți musulmani au început să creadă în vrăjitorie sau magie neagră, deoarece există referințe în Coran și Hadith care ne spun că acest act (magia neagră) a fost prezent și pe vremea profetului Muhammad (P.B.U.H).

Dar Islamul condamnă cu tărie magia neagră. Cu toate acestea, dacă jinii decid să joace trucuri cu oamenii, nu este cu adevărat magie neagră, ci este un comportament greșit.

În timp ce natura lor este controversată, nimeni nu poate nega numeroasele relatări ale experiențelor cu djinn concentrate în și în jurul Nizwa. Localnicii vor spune povești despre mobilier și obiecte de uz casnic inexplicabil mutate sau meticulos plasate în modele ciudate. Poveștile devin și mai fantastice, inclusiv moschei zburătoare și vrăjitoare care fac să dispară fetele din sat.

Prin urmare, dacă suntem musulmani, credem în magie și în existența ființelor supranaturale, atunci trebuie să fim foarte atenți și să luăm măsurile de precauție. Pentru că nu suntem victima unor astfel de rele, trebuie să ne închinăm Atotputernicului Allah, ar trebui să ne rugăm lui Allah, să ne rugăm de cinci ori, să postim, să citim Coranul și să facem Dua și, cel mai important, trebuie să urmăm învățăturile Coranului și Sunnei.

Mulți oameni au spus că în Bahla nu este un centru al djinilor. Însă, o femeie omaneză mi-a spus o poveste despre o vrăjitoare de sex masculin din familia ei, renumită pentru că a folosit jinnul pentru a aduce cireșe din Iran și a adăugat, întâmplător, pentru că a făcut sacrificii umane.

De fapt, o poveste recentă a unei fete mici omaneză cu atacuri periodice și episoade de incediu misterios în casă ei, a aruncat o vrajă asupra noastră și a fost decis să ne întâlnim cu ea și familia ei.

Ne-am dat seama de ce se crede că Bahla este încă un centru de jinn și cu magie neagră și alchimie. Din fericire, nu am dat peste nimeni care să practice acest lucru. În schimb, ne-am întâlnit cu un vindecător tradițional care, de asemenea, a ajutat la vindecarea unei fetițe din așa-numitele ghearele unui djinn.

De fapt, această poveste este despre o fată omaneză. Nu știu exact numele ei și de unde este ea?! Dar, știu că louiește într-o modestă și o septuagenariană, a cărei nepoată ar fi fost sub influența unui djinn și avea episoade frecvente de crize și întunecări.

Numele ei, este Huda, are 12 ani, care se află în centrul acestei poveși de djinn current, nici măcar nu a arătat urme ale traumei sale rencete și chicotea împreună cu tinerii ei frați, veri, așa cum bunicul și unchiul ei, le-au detaliat recent casa lor și, de asemenea partial a aras casa.

A început totul acum 10 ani. Aproximativ la începutul lui iunie 2010. Era o zi însorită și frumoasă. Huda era un copil active și fizic, de 12 ani. Nu a avut niciodată problem majore de sănătate. Dar, în această zi tocmai a leșinat. A intrat într-un episode de crize și s-a înnegrit. Este pentru prima data când se îmbolnăvește. Poate că era slabă sau bolnavă, ne-am gândit și am uitat curând despre asta, pe măsură ce și-a revenit rapid din acel episode.

Dar, în următoarele patru zile, Huda a continuat să aibă crize recurente și întreruperi. Acesta a fost momentul în care am început să intrăm în panică. Chiar nu știam ce să facem, deoarece nu aveam nicio experiență anterioară în a face față unei astfel de boli, atunci cineva ne-a sfătuit să-l ducem pe Huda la un vindecător tradițional Moalim pentru o lectură.

De asemenea, să ne întâlnim mai confortabil cu un vindecător traditional(Moalim) decât abordarea unei clinici moderne.

Deci, Moalim a citit pentru Huda dintr-un castron cu apă, și un vas cu apă sărată și a sfătuit-o să bea apă și să se scalde în apă sărată pentru următoarele două zile. După, acest tratament făcut de Moalim, Huda s-a refăcut. Dar aici, cred că nu a fost sfârșitul problemelor ei. A fost doar începutul.

Huda s-a întors de la lectura Sfântului Coran, seara și tocmai se așează, când pietrele au intrat în curtea noastră. Pietrele au sparat prin ferestrele și au aterizat în camera noastră de zi. Am crezut că a fost o idee proastă reală a cuiva, a unei farse și am lasat-o să fie. Dar apoi a devenit un fenomen obișnuit.

Pietrele au fost aruncate abia după ora 18.00 seara. Așadar, am vorbit cu toți vecinii mei și toți au decis să țină subpraveghere casa noastră. Dar niciunul dintre ei nu a putut afla sursa pietrei de unde venea ea.

Erau aruncați de oriunde și de nicăieri. În fiecare dimineață, din curtea casei noastre ar fi umplută cu pietre mici și de dimensiuni mari. Am luat toate pietrele  și le-am ținut departe. Dar nimeni din gospodărie  nu a fost rănit în acest proces.

Nu îmi era frică deloc cu adevărat. Dar eram un pic confuz pentru că nu eram siguri ce se întâmplă. Era lucrarea manual a djinnilor. Nu știam la aceea vreme, pietrarea continua, ne ocupa mintea totală.

Aruncarea pietriilor a continuat timp de 10 zile lungi.

În această perioadă, Huda a fost perfect sănătoasă. Nu a avut nicio convulsie sau întrerupere. Și apoi, în această zi, în jurul orei 10 dimineața, a izbucnit un incediu în una din cele două Frunze de palmier de curmale acoperite cu paie în curtea noastră.  S-a eviscerate și nu am avut nici o idee despre cum și de ce?!

Apoi, uneori, acoperișul clădirilor noastre a luat foc. Mai târziu, până la ora 15:00, Huda dormea când brusc camera de lângă locul unde dormea, a luat brusc foc.

În câteva minute, pietrele au lovit din nou în geamuri, spărgând sticlele. Huda nu era conștientă de toate ravagiile de acasă și dormea ​​liniștit în camera alăturată; în timp ce noi toți am reușit să stingem cumva focul. În acest moment, patul, covoarele și aerul condiționat erau complet arse.

Al doilea șopron a luat foc astăzi. Pietrele erau încă aruncate în mod regulat la noi acasă. Noi și alți câțiva vecini am ținut o priveghe adecvată, dar nu am putut găsi pe nimeni.

Acum, aceste episoade constante de aruncare de piatră și izbucnirea focului ne-au afectat foarte mult.

Eram destul de deranjați. Așadar, ne-am mutat din casă care ne-a afectat cu adevărat. Ne-am mutat la unul din locuințele fiului meu, care este puțin departe de  casă noastră.

Dar crizele și oprirea Hudei au continuat și am avut de ales, dar să o ducem la spitalul  din Bahla. Medicii de acolo au verificat-o  și au declarat-o ca fiind perfect normală. În acest moment, toate rudele noastre și bătrânii satului ne-au sfătuit să o luăm din nou pentru o lectură sfântă și ne-am apropiat de bătrâni înțelepți și șeici din satul nostru și  jurul acestuia. Ei ne oferă amulete și materiale spirituale de lectură.

În altă zi, așa că am decis să ne rugăm cu adevărat Atotputernicului pentru a ne ajuta în această problemă. Din 23 iunie seara, toți membrii familiei noastre s-au așezat împreună și au citit rugăciuni pe tot parcursul nopții, pentru o perioadă de două zile. Până la a 24-a seară, ambele s-au oprit cu lapidarea și cu focul aleatoriu. Prin harul lui Dumnezeu, am terminat cu această încercare. În cele din urmă suntem în pace. Huda nu a mai avut întreruperi sau crize și a avut nopți liniștite de atunci.

Vindecătorul spiritual (Moalim) a locuit în aceeași casă în ultimii 70 de ani, dar nu a experimentat niciodată așa ceva. Desigur a crescut cu aceste povești de djinn și magie neagră. Dar, această este prima mea experiență. Cu toții, într-o mica măsură, credem că djinni există, dar nu credeam în magia neagră. Credem în Atotputernicul Allah și noi credem în Sfântul Coran, unde se menționează djinni. Se crede că sunt creați pentru un scop și astfel există. Dar nu știu ce scop?!

Poveștile despre djinni abundă în Bahla. Chiar și ceva se întîmplă din nou, vom căuta ajutorul unul Moalim. Dumnezeu este mereu acolo.

Și o altă poveste este despre o femeie omaneză care a fost posedată de o Lady Jinn.

Nu-i știu numele și de unde este ?! Dar aceasta este o poveste reală despre ea. În această poveste este relatarea când Vindecătorul spiritual vorbește cu o Lady Jinn.

Vindecător bărbat spiritual din Bahla: - "Ce faci în interiorul ei?"

Jinn: - " Eu trăiesc în acest corp!"

Vindecător: - "De ce?"

Jinn: - "Vreau henna ... Vreau aur ... și vreau pietre prețioase".

Vindecător: - „Dar, de ce să o tulburi pe  această femeie ... De ce îi faci asta?”

Jinn: - "Vreau mai mult și dacă ea (corpul în care se băgase) nu-mi dă mai mult aur, o voi îmbolnăvi  va fi foarte bolnavă!"

Vindecător - "Nu vei face nimic de acest fel. Vei pleca. Te voi face să pleci !! Prin voia lui Dumnezeu, te voi face să părăsești acest corp !!"

Aceasta este una dintre poveștile care mă fac să mă speri și să mă înțeleagă cât de vulnerabili suntem în această viață. Și, trebuie să fim puternici în credința noastră pentru a fi protejați de răutatea și magia neagră. Cel de mai sus este Moalim (tămăduitor / om spiritual) a făcut conversație cu femelie jinn / jinni (un spirit) care aparent pătrunsese în interiorul unei doamne. Moalim dădea alb-negru o aluzie la ceea ce se confruntă în mod normal în timp ce se ocupa de oamenii care pretind că sunt posedați de tineri și altele asemenea atunci când ne-a oferit conversația de mai sus. Nu știu mai mult despre această poveste. Dar am auzit că vreau să vă împărtășesc. Și am auzit o altă poveste, despre un bărbat.

Am auzit o altă poveste despre un bărbat care se întorcea noaptea din zona Bahla, mergând la Muscat. A fost oprit de un bărbat în rochie albă. L-a luat în mașină. Nu i s-a părut ciudat că este un om normal. Dar la jumătatea drumului ș-a uitat la picioarele lui,  dar nu erau picioare umane, ci niște copite de animale, s-a speriat și l-a dat afară din mașină. Nu știu exact dacă această poveste este reală. Dar a fost spusă de un prieten de al meu. Și din ce mi-a spus ea despre povestea asta, vă spun și eu.

Moalim a fost consultat pentru cazul lui Huda și el a ajutat-o ​​să o vindece de atacurile ei și, de asemenea, a oprit episoadele de incendiu din casa lui Masoud Shikely. Cu toate acestea, el nu a dezvăluit ce sa întâmplat exact între el și djinn în acest caz, dar a susținut că doar fata a fost vindecată de boala ei, dar și episoadele de incendiu s-au oprit acum. „Magia neagră nu poate câștiga magia albă (pură)”, a afirmat Moalim, adăugând că el, cu cunoștințele și puterea sa, ar putea sparge o vrăjeală magică neagră, în timp ce un magician negru nu ar putea rupe vraja magiei albe.

Originea vrăjitoriei în Bahla. Rapoartele menționează că în urmă cu aproximativ 1400 de ani, unul dintre primii practicanți ai vrăjitoriei a fost ucis de săteni pentru practicarea vrăjitoriei. Un mormânt a fost construit pentru a împiedica adepții săi să-l transforme într-un altar. După aceasta, spiritul său a început să apară în oraș și s-a raportat mai târziu că învăța meseria tinerilor.

Acum aș vrea să vorbesc despre vrăjitori, mediumi și vindecători spirituali. Unii au darul de a vedea, alții nu au acest dar, îl învață din cărțile de vrăjitorie. Printre ei se numără șarlatani adevărați care păcălesc oamenii și nu fac nimic pentru a ajuta.

Există oameni care nu cred în magia neagră, dar trebuie să creadă ceea ce au văzut. Bineînțeles că nu o pot explica, nici măcar nu au niciun sens din asta, dar s-a întâmplat.

 Magia și misterul încă înconjoară acest vechi oraș cu ziduri, care se află la aproximativ 30 km vest de Nizwa, drumul către Ibri. Bahla găzduiește, de asemenea, un alt tip de ceramică de creații „magice”. Meșteri olari omanezi, din Bahla sunt cunoscuți că au magie în degete, iar creația lor împodobește multe case atât în ​​Oman, cât și în străinătate. Dar, o aură misterioasă înconjoară orașul zidit, deoarece mulți încă mai cred că magia este practicată în Bahla.

Mulți oameni din Muscat au prezentat un element de superstiție și au refuzat să vorbească mult despre Bahla. Unele dintre poveștile înverșunate includ oameni care sunt vrăjiți și transformați în animale și apoi înrobiți.

Există atât de multe povești despre magia din Bahla. Unii spun să nu stai niciodată sub un anumit copac din satul Bahla. Spiritele îți fura sufletul și îl vinde, chiar înainte să-l știi, ar spune unii oameni din Bahla.

Nu era vorba de suflet, ci frica de magie. Vechea generație ar zâmbi, în timp ce generația tânără ar ridica o sprânceană curioasă.

Bahla a fost capitala Omanului între secolul al XII-lea și începutul secolului al XVII-lea. Dar, ascensiunea lui Bahla nu a fost datorită acestui fapt, este un oraș magic plin de legende și povești despre genii (djinnii) și fantomele despre care se spune că trăiesc copacii!

Există un aer misterios și magic despre Bahla și cu atâtea povești incontestabile despre întâmplări magice care o înconjoară, legenda continuă fără întrerupere.

Sunt mulți cărora nu le place să viziteze Bahla seara și unii manifestă teamă chiar și în intrarea în orașul Bahla.

În afară de aerul misterios în care este învăluit Bahla, găzduiește și ceramică omană fină, care este o atracție majoră. De asemenea, găzduiește fortul Bahla, cel mai vechi din Oman. Alte atracții îl fac o destinație turistică atractivă, dar numai când vorbim despre magia din Bahla urechile tuturor se înalță.

Sfatul meu nu mergeți la niciun mediu, vrăjitorie și nu folosiți magia neagră. Mai bine să citiți Sfântul Coran, să vă rugați și să posti, acest lucru vă va ajuta pentru protecție, împotriva ochiului rău și a magiei negre, a răului. Allah să vă binecuvânteze pe dumneavoastră și familia dvs. !!

 

                                            Scris de Bogus Elena 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu