17 ianuarie 2011

Un proiect!!

Am fost anul trecut la un eveniment mai putin oficial, mai degraba la prezentarea proiectului a Aurelei Borzin si a lui Petru Negru, ce a avut loc in decembrie la ora 18:15 la Alianta Franceza.
Proiectul lor era despre Psihiatria de la Costiujeni,Codru. La prezentarea proiectului am venit Eu si Nina au mai venit si alti.
 Trebuia sa vizionam un film francez din 1989 cu Psihiatria din Franta, dar din pacate din motive tehnice nu a mai fost vizionat.
 Cei doi au povestit fiecare partea lor din proiect.Scopul acestui proiect avand prezentarea creativa a pacientilor. Prezentarea a fost interesanta pentru a povesti viata fiecarui si cum au ajus ei acolo si conditiile lor din spital.
Acest proiect a fost un foarte reusit pentru ca nimeni nu a vorbit despre cei care se afla in spitalele de psihiatrie si problemele lor cu care se confrunta ei. Au nevoie de sustinerea familiei si a societatii in care se afla.Dar cum societatea in care traim este o societate "parazitara"  care se gandesc numai la nevoiele personale si nu la cele din societate, ca poate ajunge fiecare in locul celuilalt bolnav mintal sau cu nevoi speciale cu care se confrunta societatea noastra.
Unde este omenia si responsabilitatea de care trebuie sa dam dovada intr-o societate, unde minciuna, coruptia, prostia, rautate si nepasarea se afla in societatea noastra.
Ar trebui sa ne intoarceam cu fata la cei care au nevoie de ajutorul nostru sa ne schimbam si sa devenim mai responabili si mai omenosi si mai buni.
Cauza acestor boli mentale sunt: familia si poate sa fie prin transmitere genetice si mediul social in care traim, politic si economic, care sa duca la psihoza, schizofrenie, paranoic.
 Aceste povesti a fiecarui pacient pe mine ma impresionat foarte tare nici nu mam gandit deloc la asa ceva si nu ma dus cu gandul ca pot sa vad asa ceva in realitate sau ascultand povestiile lor.
Pe acesta tema este mai bine sa discutam si sa comunicam si sa ajutam pe cei care au nevoie de noi oameni mai normali si pot fi despusi sa ajutam pe cei cu nevoi.
 In afara de medicamentatie au nevoie de comunicare si de inteletegere din partea celorlati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu