14 decembrie 2010

Lansare de carte : Noua si Fado de Andrzej Stasiuk

Tot pe aceeasi data, la ora 18 la libraria Cartier din Centru a avut loc lansarea de carte poloneza, Noua si Fado  de Andrzej Stasiuk( trad Cristina Godun, edit Rao 2010), in prezenta  autorului si a editorului Sznajderman, au fost si alti invitati, cum ar fi: Excelenta Sa Ambasadorul Poloniei de la Bucuresti, scriitori, jurnalisti si tineri cititorii. A fost o lansare placuta si motivanta de a citi cartile lui
Andrzej Stasiuk.  A prezentat criticul literar Ion Bodgan Lefter.
 Coordonatorul al acestui program a fost Luiza Sanescu de la Institutul Polonez de la Bucuresti care s-a ocupat de aceasta magnifica lansare.
 Cine este Andrzej Stasiuk?
"Cum s-ar chema scriitorul care a fost data de afara din scoala secundara, a dezertat din armata,( cu tanc cu tot,  daca e sa credem legendele) a facut un an si jumatate de inchisoare pentru aceasta fapta, a avut tot felul de mseserii, ciudate si, totusi, nu se numeste Jack Kerovac? Ei bine, este nascut la Varsovia( dar traieste undeva in Muntii Beschizi), are 50 de ani si se prezinta de Andrzej Stasiuk. Si cu sotia sa, antropologul si editorul Monika Sznajderman. In carne si oase si cu 2 titluri recente publicate in limba roamana. Si cu Premiul " Godynia"2010, care se adauga Premiul Nike 2005." Am preluat din brosura, Institutului Polonez din Bucuresti coordonator Luiza Sanescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu