16 februarie 2011

Dragostea

"In dragoste, ca si in viata, izbanzile sunt strins legate de chinuri si osteneli. Insa visele ingrozitoare, insomnia, noptile de veghe, de durere sint rasplatite de liniste si bucurie."
Prin urmare, cel care iubeste nu trebuie sucomba in fata primejdiilor:" no cedays a los peligros".
Filosofia lui Don Quijote este toata aici. Si mai este ceva. Cupidon este reprezentat copil, ceea ce vrea sa spuna ca acela care iubeste, trebuie  sa fie si el "nino", sa aiba un suflet  infantil adica pur si inocent. In viata, indeobste, lucru e de la sine inteles, e nevoie de avea simplitatea copilului, a nu profesa duplicitatea.
                                                                                                                       Miguel de Cervantes.


Luni a fost Ziua Indragostitilor, in aer se simtea dragostea. Tineri indragostiti si au daruit iubire, cadouri, flori, bomboane, cereri in casatorie sau oficializat casatorii.
Sunt tineri si tinere care sunt singure nu au avut cu cine sa sarbatoreasca aceasta sarbatoare, se simteau singuri si tristi fara perechea lor. Insa alti nu o considera ca sarbatoare a indragostitilor, insa se sarbatoreste pe 24 februarie Dragobetele este sarbatoarea Romanilor si este autentica.
Insa pentru unii nici nu stiu ce inseamna dragostea, iubirea pentru ca nu au trait-o pe propia piele sau nu au daruit-o cuiva acest sentiment pur cum o numeste Cervantes. Pentru ca, majoritatea nu stiu ce inseamna si cum se manifesta si ce aduce in sufletele oamenilor.
 Asta incerc sa raspund la aceste intrebari despre iubire. Ce este dragostea, are o definitie, cum se manifesta, ce aduce ea oamenilor? Asta a fost intrebarile pe care mi le-am pus de multe ori de cand eram o adolescenta  pana la maturitatea cand e varsta iubirilor tulmutoase, a relatiilor, a prietenilor de lunga durata. Insa eu nu am avut aceasta experienta unica si frumoasa, pentru ca nu am inteles niciodata acest sentiment frumos. Dragostea adevarata vine la timpul potrivit, si nu te intreaba ea. Insa o definitie despre iubire, sunt multe fiecare intelege si da o definitie cum simte fiecare asta e dat de la Dumnezeu.
Dar daca as da o defintie ce inseamna pentru mine, ar fi simplu. Liniste si Bucurie. Ar fi mai multe cuvinte dar nu incape intr-o fraza.  A iubi insa este legea vietii, Dumnezeu ne-a creat prin iubire, asa si noi trebuie sa ne iubim pe noi insine si pe urma pe cei apropiati nou.
 Viata este frumoasa in doi!!! Asta e ceea ce cred eu, nu de unul singur. Unde exista iubire neconditionata, respect, incredere, intelepciune, daruire si in special iti dai viata pentru celalalt. Iubirea este sublima prin actiunile pe care o poate realiza omul.
Daca vom fi plini de pasiuni vom memora si vom intelege mult mai usor. Daca vom asculta persoana de langa noi cu multa iubire, vom auzi mult mai bine.
Trebuie sa dormim cu dragostea in suflet, somnul nostru va fi mult mai odihnitor ca al unui copil. Si trebuie sa gandim atunci cand suntem plini de iubire, gandurile noastre vor capata profunzime si stralucire.
Pana acuma nu am stiut ce inseamna acest sentiment pur, pentru ca nu am avut ocazia. Am avut doar senzati de iubiri trecatoare care nu le-am bagat in seama, pentru ca mi se pareau inselatoare, egoiste si orgolioase. Dar asta nu e dragostea adevarata, asta e doar o masca, o  iluzie pe care iti dai seama dupa ce suferi, urat de tot.
Omul cand iubeste nu trebuie sa fie egoist, orgolios, fatarnic, rau, dur si violent si sa faca rau persoanei de langa ea.
 A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta. Dumnezeu este iubire. Cand facem loc iubirii in sufletul nostru, practic ii facem loc lui Dumnezeu insusi.
Asta este ce mai frumoasa poveste de dragoste si o reuniune pentru toata viata!!
Si mai spun un secret foarte important am descoperit de mult ca intre cei 2 trebuie sa existe o asemanare si in special la ochii atunci sunt suflete pereche pe ...toata viata 
Poate... dar ma facut sa inteleg mult mai bine cum e sa traieste intr-o relatie.. si in fiecare relatie trebuie sa te inveti ceva ... ca degeaba te intalnesti cu acel cineva.
Da, de acord intr-un fel. Dar omul de azi nu mai are curajul si putere sa iubeasca si sa se daruiasca si sa si caute sufletul pereche
 Si de aceea merg pe strada si ma uit la oameni care sunt in cuplu si nu traiesc dragostea cu aceeasi pasiune si traire si emotie si de aceea, ma facut sa reflectez asupra acestui fapt.
Cand vei fii indragostit pana peste cap ascultati inima mai dai si ei dreptul la replica sa spuna si ea ceva si ea are dreptul.
 Si in special cand esti indragostit poeziile devin mai profunde, asa simti fata de el profund.
Atunci cand vei fii indragostit cu adevarat imi vei da dreptate cu adevarat.Ca dragostea este unica in viata unui om care permite inimi sa iubeasca
Am luat o vorba care ma pus pe ganduri si sunt vorbe adevarate
Exista o scara nevointelor si suferintelor care trebuie sa treci ca sa te poti inalta la lumina. Scara mantuiri
. Care tebuie sa fie urmat.

 Dragostea este sentimentul cel mai profund si mai linistitor mai intelept lucru pe care Dumnezeu ne-a dat-o noua sa o simtim si sa o daruim ceiluilat, prin grija protectie si daruire. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu