4 aprilie 2021

O după-amiază de neuitat

 Nu am știut că prin împrejurimile Muscatului, se ascund locuri atât de frumoase și nedescoperite de mine încă. Poate ele au fost descoperite, dar nu de mine.

Săptămâna trecută am fost cu prietenele mele Raheema și Marion, în cele mai frumoase locuri, unde poti fugi de lumea asta agitată. Unde poți sa te încarci bateriile până la maxim.

Eu cred că Omanul are multe alte locuri de o frumusețe ca în povești, dar nu au fost descoperite de mine. Eu sper să le descopăr și să va împărtășesc cu voi impresiile mele despre acele locuri.

Să înceapă mica mea călătorie prin locurile foarte frumoase. De fapt am avut un plan să mergem să ne scăldăm la ocean. Afară bătea un vânt foarte rece de primăvară și era cald, bun de scăldat.

Cu 2 zile înainte de-a ne porni, ne-am înțeles la ce oră și cine va veni sa mă ia de acasă. M-am echipat cu tot necesarul, ce aveam nevoie pentru scăldat, mâncare, apă, și tot felul de snacksuri. Ne-am bucurat enorm de mult, că v-om ieși în sfârșit la ocean, în sfârșit afară. Demult nu am fost la ocean să ne scaldam în apa sarată, să ne expunem pielea la soare, să ne bronzăm.

Încurând vin căldurile și dacă nu te duci la ocean acum, mai târziu nu te mai duci, că este foarte cald și că nu poți să stai mult la soare.

Marion a venit la mine să mă ia pe la vreo 11:00 și pe urmă avea să ne întâlnim cu Raheema, la locul stabilit de noi, la ora 12. De acolo ne-am urcat într-o mașina și ne-am dus să explorăm locurile către zona Muscat, aproape 40 km de oraș. Orașul are  multe locuri foarte frumoase și secrete care nu au fost descoperite de noi.

Fetele au facut un plan unde să mergem, ele știu locurile mult mai bine ca mine. Ele au fost în mai multe locuri decât mine. Prima locație era Yiti Beach al doilea loc era Al Sifa și Bandar Khaytan.


Ne-am îndreptat către prima locație Yiti Beach, este o sătuc pe malul mării, dar are două plaje frumoase. Una cu pietre și alta cu nisip fin. De fapt am ajuns la prima plajă cu pietre, nu mi-a plăcut deloc aceea plajă că nu te poți scălda normal că este periculos. Peste tot locul era pietre.

Atunci am luat decizia să mergem mai departe încă vreo 5 km pe plaja Al Sifa, un sătuc pe malul mării și zonă minunată de scăldat. Valurile erau foarte mari, pesemne că în larg a fost furtună, și valurile se băteau de țărm furioase. Te puteau lua și te ducea departe sau te puteai răni.

Aceea plajă sălbatică se află 2 km de sătuc. E o zonă sălbatică, și în același timp secretă. Cu nisip fin și curat, de o frumusețe rară. Omanul are multe locuri de genul ăsta.

Am stat vreo 2 ore și am plecat de aici pentru că venise un bărbat, am vrut sa fiu singură pe plajă cu fetele. Nu numai că venise un barbat dar nu te puteai sa te scalzi că valurile erau mari și erau periculoase. Dar plaja era frumoasă, cu nisip fin și de culoarea spicului de grâu.

Ne-am dus la plaja noastră secretă Bandar Khaytan, e de mers pe jos prin munți vreo 40 de minute până la plaja. Plaja noastră era goală nu era nimeni, în urma noastră vinea un băiat tânăr. Mă enervasem pe el de ce venea după noi. Vroiam să fiu pe plajă singură să mă simt liberă, fără nimeni. Să mă pot dezbracă fără să se uite la mine. Noroc că a plecat pe altă plajă am rămas singuri până aproape de ora 17.00 când au venit niște băieți. Repede m-am îmbrăcat ca să nu fiu văzută.

 Între timp ne-am bucurat de plaja pustie, de apa caldă și ne-am bucurat de soarele fierbinte. Ne-am simțit super bine. Ne-am relaxat. A  fost o zi superbă, fară incidente majore.

Raheema a facut foc ca să-și facă ceva de mancare. Ne-a servit cu cafea. Și ne-am scaldat pâna la saturație. Am luat prânzul pe plajă, ne-am simțit bine. Am lasăt corpul să se relaxeze și să fie expus la soare. Apa sarată e binefica pentru organism și corp. Sanatate curată. Ai nevoie uneori sa te lași dusă de valuri, să te simți bine, să te relaxezi. Deja era ora 17.00, după venirea celor 3 baieți, ne-am gândit să ne strângem și să plecăm. Am luat-o pe alta cale să mergem să vedem o altă ieșire la ocean. Sunt multe locuri secrete în zona aceea, numai trebuie de explorat mult ca să găsești una buna și frumoasă, unde poți să fi singură ca să te poți bucura de priveliștea din jurul tău.

Pe urmă am plecat la mașină ca să nu ne prindă noaptea prin munți că e periculos să nu te accedintezi și în special de animalele din zonă. 

A fost o zi minunată si splendită. Ii mulțumesc lui Dumnezeu că totul e bine. Când să plecăm acasă, mașina lui Marion s-a stricat pe drum, a trebuit sa ne oprim și să cheme pe cineva ca să o ajute pe ea.

Eu însa am plecat acasă cu Raheema. Uite așa a fost ziua mea, plină de aventură și de distracție între noi fetele.

Am ajuns acasă mai multă entuziasmată decât obosită.

  

           Scrisă de Boguș Elena

 P.S. La final vreau să pun 2 video-uri foarte scurte.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu