8 mai 2021

O experiență Unică

O altă mini escapadă la munte și  drumeții a fost cu  2 luni în urmă, cu toată familia. De fapt am plănuit cu o săptămână în urmă ca v-om face escapada această. Tare m-am bucurat că v-om parcurge aproape 11.8 km pe jos, prin zone în care nu am fost niciodată.

Cu ocazia asta mi-am cumpărat haine sportive noi, pentru că eu nu am avut așa ceva. M-am încurajat cu multă bunăvoință și energie multă. Eu de fapt nu am știut de locația în care aveam să mergem. Am ajuns în vechiul sat Al Khoud, am mers prin vechiul sat, am văzut vechiul fort, clădirea dezafectată, am călărit peste un falaj și prin palmieri. Este un fel de un Oman tradițional pe cât poți strânge în 500 de metri.

 Am ajuns la data când trebuia să mergem să explorăm cele mai frumoase piesaje din Oman.  Ne-am trezit la ora 5 dimineața, ne-am rugat, ne-am îmbrăcat în haine sportive, am luat apă și fructe. Ne-am întâlnit cu toți la ora 7 dimineața în satul Al Khoud, la sfârșit de sat. În fața mea, se deschidea un piesaj de nedescris, munte și văi.  Toată lumea s-a adunat, am făcut o poză de grup. Și am pornit. Am urcat un munte scund și ne-am urcat pe munte, am coborât la vale, și iar ne-am urcat pe munte.

Am văzut răsăritul, era de o frumusețe rară. Nu era cald, era o vreme frumoasă și răcoasă. Am intrat în discuție cu niște adolescente și studente. Am făcut cunoștință și am vorbit prietenește. Am glumit și am râs mult.

Mi-a plăcut enorm de mult această experiență cu familia mea, am urcat și pe urmă am coborât  pe o scară înaltă. Am mers printre niște cărări montane foarte greu de parcus. Dar piesajul care ne se deschidea înainte era frumos, plin de locuri pitorești, văi și  Wadi. Wadi Al Khoud apă limpede și curgătoare, am băut din ea, îmi era sete. Pe drumul nostru am văzut o vulpe moartă și pe urmă o oaie.


Eu aveam nevoie de liniște și pace ca să aud natura cum vorbește. Iar familia a tot vorbit, nu vroiam să aud multă gălăgie. Demult nu am avut linște și pace în jurul meu. Ne-am pornit la ora 7 dimineața, răsăritul soarelui a fot magnific, să-l privești de la înălțime. E sublim creația Divină. Creația dinvină a creat multe locuri frumoase, să te deschizi lor, pentru a simți și a pentru a o iubi enorm de mult.

Cel mai tare mă doare că noi nu o protejăm și nu o păstrăm curată, dar peste tot locul numai murdărie și sticle din plastic. Sincer mă doare să văd așa ceva în jurul meu că nu se păstrează curat.


Ne-am întors la ora 12:00, am avut micul dejun în mijlocul naturii. Obosiți dar încărcați cu energie pozitivă și fericiți că am fost în mijlocul naturii. Relația cu natură este importantă, ca și relația cu Dumnezeu.

Cel mai tare mi-aș fi dorit ca să mai repet astfel de drumeții lungi împreună cu familia mea, și de ce nu cu prieteni mei.

Fotografiile făcute de mine în această experiență frumoasă spune totul, nici cuvinte nu trebuie. 

                                                   Scrisă de Elena Boguș

Un comentariu:

  1. Ce bine spus fotografii personale, bine spus, făcute bine, un text bine aranjat, explicat, o excursie bine venita sa fi in sinul naturii, fiecare om trebuie sa stringa di urma lui sa lase curat,sa se bucure de natura de ceea ce vede o frumusete,dar sa bu lase murdrie...

    RăspundețiȘtergere